Uw aansprakelijkheid als bestuurder kan u duur te staan komen

De strengere en complexe wetgeving brengt u als bestuurder in een lastig parket. Het risico op fouten neemt toe en schadeclaims komen steeds vaker uw richting uit. Bent u dan aan uw lot overgelaten? Gelukkig niet.

Ontdek waarom

Bescherm uzelf en uw organisatie met de juiste verzekering

Het loon te laat storten, een klant die u aansprakelijk stelt, een ongeval door een verouderde installatie of fouten in de boekhouding.

Als bestuurder of vaste vertegenwoordiger wordt u steeds vaker persoonlijk aansprakelijk gesteld voor (vermeende) bestuursfouten. Zelfs al bent u zich niet bewust van deze fouten. Hierdoor komt uw persoonlijk vermogen in gevaar. Ook de jaarlijkse kwijting of uw managementvennootschap bieden niet de nodige bescherming. Bescherm u daarom met de juiste verzekering.

Lees de verhalen van anderen

Ook deze bestuurders werden aansprakelijk gesteld

VZW

Er hangt een grote schadevergoeding boven mijn hoofd

Als penningmeester van onze wandelclub werd ik recent gedagvaard om onze boekhouding voor te leggen. Indien zou blijken dat er fouten gemaakt zijn, hangt er een grote schadevergoeding boven mijn hoofd. Ik kan gelukkig terugvallen op de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering van ADMB. Zij nemen mijn verdedigingskosten – en deze van de vzw zelf – voor hun rekening. En dat vanaf 200 euro per jaar voor alle bestuurders samen. Voor de prijs hoeft u het dus zeker niet te laten.

Vennootschap

Kosten lopen al op tot 92.000 euro

In 2011 nam een bedrijf onze vennootschap over. Enkele maanden later beschuldigde de overnemer mijn medebestuurders en mezelf van bestuursfouten. De zaak is nog altijd niet afgerond, en de verdedigingskosten lopen ondertussen al op tot 92.000 euro. Met de polis van ADMB zijn we ons persoonlijk vermogen niet kwijt. Niet alleen ikzelf ben beschermd, maar ook de andere bestuurders.

Welke bescherming biedt deze polis

De polis ‘bestuurdersaansprakelijkheid’ beschermt uw persoonlijke vermogen als bestuurder bij schadeclaims. Wij komen tussen voor verdedigingskosten én schadevergoedingen.

Ook bij potentiële schadeclaims leveren wij professionele bijstand om een geschil te voorkomen. Zo vermijdt u negatieve publiciteit. De polis is eenvoudig en transparant. U komt nooit voor verrassingen te staan. U blijft beschermd tot vijf jaar na uw mandaat. Er is een verhoogde tussenkomst voor externe bestuurders. De polis is fiscaal aftrekbaar.

  • Zowel verdedigingskosten als schadevergoedingen
  • Voor de prijs hoeft u het niet te laten
  • Beschermd tijdens uw mandaat en tot vijf jaar na beëindiging ervan
  • Een polis zonder kleine lettertjes

ADMB Verzekeringen contacteert u voor een gesprek

We bellen u binnen 2 werkdagen
om samen een vrijblijvende offerte op te stellen.

ADMB Verzekeringen NV • St. Clarastraat 48, 8000 Brugge
050 47 49 50 • BE0433.343.936 • FSMA 013334A • Disclaimer  ADMB.be